AKTUELT
Hjem Musikken Musikantene Lyd og Bilder Aktuelt Diversiteter GjesteBunker Kontakt / Linker

Planlagt aktivitet
2. oktober 2010
Mælamartnan på Skage, etter at DDE har varmet opp for oss.


Unnagjorte

11. september 2010
Dijam i Namsos (a.k.a. ABC- cafeen).

31. juli 2010
Namsos!
Vi spilte først en times tid i Havnegata utenfor Rock City- lokalene i 13- tiden.
Fra kl. 22:00 og utover tidlignatta fyrtevi løs med sang og musikk på Rollaug B&B
Utescenen i bakgården er ett av Namsos bedre steder å spille. En stemningsfull bakgård, velfylt med usedvanlig lydhøre publikummere bidro til å gjøre kvelden til en svært hyggelig sådan for alle oss, mer eller mindre godt voksne hobbymusikanter.

18. juni 2010
Sjøåsen Hotell, Namdalseid.

16. juli 2010
Rootsfestivalen i Brønnøysund. Spilling i telt på dagen. Det musikalsk leven holdtes innendørs på på Monicas Pub på kvelden.
Været var gnistrende godt. Masse trivelige folk og mye grom lyd!

16. mai 2010
Rollaug Bistro & Pub i Namsos.

Vi fikk jobben nærmest på sparket, da det opprinnelige bandet TOB måtte melde avbud på grunn av sykdom. Vi takker publikum for en særdeles hyggelig spilleopplevelse!

15. mai 2010
Ørland
Barrock
Trivelig plass og et knallbra publikum.

Fredag 30. april og lørdag 1. mai 2010:
Rock for trommehinnene på DIJAM i Namsos (Gamle ABC- cafeen) to kvelder på rad. All honnør til et imponerende hyggelig publikum begge kveldene!

13. mars 2010
Namsos
Dijam- restauranten på ABC- senteret. Te- dans, gjesteartister og bespisning på dagen, rockepub på kvelden. Dijam er forøvrig en ypperlig plass å spille! Vi ser sterkt fram til neste gang!

20. februar 2010
Namsos.
Spennende konsept med "god gammeldags te-dans" på ettermiddagen. Rockepub med Battband på kvelden.
Åsted: Dijam på ABC- senteret. Vi hadde med oss flere gjesteartister under seansen. Alt fra barn til meget godt voksne. Innehaveren av Dijab er en svært kapabel utøver av det tyrkiske strengeinstrumentet Saz Baglama, og gjorde således et par opptreden sammen med bandet med en selvkomponert stubb. Eksotisk og kraftfullt baglama- groove i skalasystemene "nahawand" og "hijaz" (jamnfør det arabiske maqamat- system) klang varmende godt en ellers sprengkald vinterkveld! Pianomannen fikk sogar for første gang i bandets historie anledning til å "fryge" vilt på forsvarsløse tangenter, hvilket han satte overmåte stor pris på. En kort video av baglamastuntet er utlagt på YouTube.

14. februar 2010
Monicas Pub i Brønnøysund.
Trivelig plass. Artig spilling! Ga mersmak. Vi kommer tilbake og spiller under Roots- Festivalen, sommeren 2010!

4. desember 2009
Namsos. Julebord for Statsskog

5. desember 2009
Namsos. Motorhotellet på Spillum. 50- årslag.

14. november 2009
Monicas Pub i Brønnøysund.
Storm på fjorden stakk kjepper i hjula. På ferjeleiet på Holm blåste det så hardt, at to av Battmennene ble kastet opp mot veggen på baksiden av et uthus idet de forsøkte å slå lens. Ferja dukket omsider opp, men den la aldri til kai. Tekniske problemer og vind gjorde visstnok landing uforsvarlig. Den landfaste ruten "rundt" ville ta for lang tid. Jobben ble derfor avlyst.

5. november 2009
Torsdagsjammen i Namsos.
Atferdsrepertoiret ble planlagt å komme til uttrykk som en måteholden balansegang mellom øl og musikkinstrumenter. Retrospektivt: Balansen bikket hørbart over i ølets favør. Artig lell!

15. august 2009
Spilling på festplassen i Namsos sammen med en rekke lokale artister.

22. august 2009
Namsos

Atter en gig på Rollaug (Cyberland). Et ytterst trivelig og lydhørt publikum!

4. juli 2009
Namsos

Rollaug (Cyberland). Været var eksemplarisk. Lyden var utmerket, og scenen i bakgården var en av byens bedre sådanne. Hyggelig vertsskap og et særdeles hyggelig publikum, og ikke sist, men ikke minst: Den grommeste hamburgertallerken nord for Dovre!

20. mai 2009
Namsos

Et uhøytidelig og vennskapelig samspill mellom Battband og Thorsen og Klabblaget i Terina- lokalene på Spillum

26. mars 2009
Namsos

Vi stilte opp på Torsdagsjam'en for å dra vårt lille Åge- potpourri.

21. mars 2009
Overhalla

Skagejammer. Markering av Åges 60- årsdag. Det musikalske innhold ble således preget av Åge- stoff. Dr. Batt Band fikk jobben som husband, med hovedvekt på å kompe de forskjellig lokale artister. Battbands pianist presterte i denne anledning å spille på seg nakkestrekk med trekkspill.

Januar 2009
Vemundvik

Psykiatriansattes tradisjonelle nyttårsfest i Vemundvik. Her spilte vi i fjor. I år ble arrangementet desverre avlyst.

21. oktober 2008.
Sykehuskantinen i Namsos, kl. 10:00 til 11:00.

I forbindelse med en aksjon for å få sykehusansatte til å mosjonere mer, ble det initiert et "Kickoff." SPENST i Namsos var visstnok også involvert. En av våre nye eminente gitarister, Bård Ole Thorsen underholdt egenhendig med gitar og overbevisende sang. Pianist Dammerud hadde tenkt å dra en rag på det smakfullt ustemte pianoet som stod i kantina på psyk. avdeling. Instrumentet lot seg imidlertid vanskelig flytte. Etter en halvmeter forflytning, fant Dammerud og Thorsen ut at det fikk bli greit med kun gitar og sang. Pianoets bitte små hjul var mer effektive til å bremse enn å rulle. En forflytning fra psykiatrisk og inn på sykehuskantina ville fortone seg like strabasiøs som et hvilket som helst " Rally Paris- Dakar."

21. november 2008.
Namsos

Vi skulle spilt på en fest regi av sykehuset. Åstedet skulle vært Olav Duun videregående skole. Tilstelningen ble imidlertid avlyst av arrangøren.

4. oktober 2008.

Melamartnan på Skage.

Knut Th. Flåtter, Øyvind Hansen og Jan Erik Dammerud jammet noen låter sammen med Eskil Brøndbo og Kent Aune i festteltet. Vi dro enkelte låter som de fleste av oss ikke hadde spilt før. Resultatet ble ganske sikkert underlig, men publikum danset hardt og virket fornøyd.

16. august 2008
Namsosmartnan.

Vi deltok i "Classic Rock Vorspiel" på festplassen fra kl. 14:00 og utover. I tillegg til Dr. Batt Band musiserte også Kensingdale, Thomas Brøndbo, Thorsen og Klabblaget, samt ingen ringere enn selveste Knut Eide og Beast of Bourbon!

Sjefen sjøl, Knut Flåtter var bortreist denne dagen. Lars Øyvind Meland håndterte bassisen for anledningen.

Martnasprogrammet i sin helhet finnes her (pdf)

20. juni 2008
Onkel Oskar i Namsos.

Værgudene (måtte Allah forby) ble varslet, da det hele foregikk utendørs. Et lite anstrøk av vemod: Vår eminente gitarist Odd Gunnar har fått seg jobb sørpå. Denne gig'en ble dermed sannsyligvis hans siste med bandet. Dette ble også mer eller mindre høytidelig markert på Oskar. Våre nye gitarister, Per Ivar Bang og Jan Erik Kjølstad var også der, og slengte seg med på noen låter. Det trøkket godt! Været viste seg fra sin beste side utover kvelden, til tross for støyende tendenser til å begynne med. Under oppriggingen på ettermiddagen var det tordenvær. Ved ett tilfelle var lynet så frekt, at det fant på å slå ned i umiddelbare nærhet. Odd Gunnar, som satt på huk og koblet kabler, tangerte brått og spontant olympisk rekord i stille høyde, i sjokk og ren forferdelse. Man ville lett la seg forlede til å tro at han hadde fått seg en "karamell," men nei. Det var helt feil dur på tordenbraket. Således kjenner man igjen en ekte perfeksjonist! Det aller viktigste: Et særdeles trivelig og lydhørt publikum møtte opp og ga varmende respons.

26. April 2008
Kroa på Spillum. Fest med sykehusansatte.

Over hundre sykehusansatte fra Levanger og Namsos deltok på den årlige sykehusfotballcup- fest. Mye liv og stor stemning. En liten detalj som aldri slutter å forundre webmaster: Hvorledes kan det ha seg at enkelte unge kvinner i beste fruktbare alder kan bli så sint hvis de ikke får servert den sedvanlige (måtte Allah forby..) svenstopp- swing? I dette tilfellet var det kun en enkelt kvinnelig festdeltaker som utviste den beskrevne atferd. Vanskelig å treffe tangentene når det brøles om svenskmusikk nesten oppi øyenbrynet på en. Man vurderer derfor, og i all vennskapelighet, -å medbringe en fluesmekke under framtidige gig'er. Med unntak av den ene unge dames brøling på kloss hold, var dette ei "steike" artig spilling. Vi var atter så heldige at Tomas Haugum hadde spillefri fra Podium denne kvelden. Trommearbeidet var således sikret.

2. februar 2008
50- årslag i Namsos.

18. januar 2008:
Psykiatriansattes nyttårsfest i Vemundvik. Her dro vi både blues og Heavy Mental. For å hindre å bli lynsjet, så vi oss nødt til å også spille en swing. Det var forøvrig ingen fare. De psykiatriansatte utgjorde så avgjort et drømmepublikum. God stemning og utelukkende trivelige folk!
Trommeslager Tomas Haugum var for øyeblikket travelt opptatt med Podium og deltakelse i Melodi Grand Prix. Trommemann Pål Anders Lauvsnes var på sjøen. Vi var imidlertid så heldige å få låne Magne Heglum til å rundjule trommene på denne gig'en! Sistnevnte gjorde en glimrende jobb, kun to øvinger til tross.

5. juledag 2007
Spilling på Zanzibar Inn i Flatanger. Fullt med folk, god mat og stor stemning. Artig plass! Spesielt gledelig var det atter å få spille med Pål Anders Lauvsnes bak trommene igjen!

1. desember 2007
Tommy Steine og Dr. Batt Band. Solvoll på Skage.

30. november 2007
Tommy Steine og Dr. Batt Band. Solvoll på Skage

24. november 2007
Bangsund.
Utsatt av taktiske grunner

20. oktober 2007
Et arrangement i regi av Laviken Rock- & RusleClub på Tinos i Namsos. I tillegg til Dr. Batt Band, fikk publikum gleden av å oppleve bl.a. Steve Cooling og Hot Organ på kloss hold, samt mange andre knallbra band og artister. Bilder kommer.

19. oktober 2007
"Skagejammer." Solvoll på Skage. En rekke gamle band (og noen nye) opptrådte på rekke og rad. Humanic med bl.a. Bjarne Brøndbo og Geir Arne Opdal (med vår egen Knut Th. Flåtter på bass), var først ute. Dr. Batt Band var husorkester og besørget for "dansemusikken." Stinn brakke og stormende jubel! Arragementet var en suksessfull repetisjon på fjorårets sådanne. Noen bilder legges ut ved en senere anledning.

25. august, 2007:
Lilletorget pub i Mosjøen.
En riktig grom spelling. Et sted mellom 200 og 250 godt betalende gjester fikk oljet sine sjeler og øreganger med trøkket av Dr. Batt Bands taktfaste torden. Tomas Haugum er nå med på slagverk, og har en betydelig del av ansvaret for at tordenen forblir taktfast. Bilder og kommentarer.

3. august 2007:
Utendørsspilling på Onkel Oskar i Namsos. Vi dro gjennom den myke delen av repertoiret der. Artig gig! Ingen veps, heldigvis. Pianisten slapp derfor å hoppe på sjøen i panikk. På slagverk hadde vi for anledningen fått med oss den alltid like eminente Tomas Haugum.

Juni 2007:
Kongelig aften m/ konsert og dans på Skaugum.
Av ulike årsaker verken kan eller vil vi bekrefte at vi har vært på Skaugum,- utenom det faktum at det er nokså pent der.

2. juni 2007
CG7 i Namsos. Rock! Vi spilte hovedsaklig gjennom den mest heavy delen av repertoiret. Den brilliante "Nameus-" vokalisten Håvard Hundseth var gjesteartist på et par av låtene. Selv om lokalet ikke akkurat var fylt til bristepunktet, var det bra stemning hos et undommelig publikum. Et tilfelle av en slags form for omvendt stagediving forekom også, der en representant fra publikum kastet seg opp på scena. Artig vri. Den grommeste spillejobben så langt! En viktig lærdom: Å ta pause etter en times spilling er i bunn og grunn en oppskrytt greie. Vi var så heldige å ha Ingebjørg Fyrileiv Guldvik med sitt medbragt speilreflekskamera tilstede. Ingebjørg er en fotokløpper av de sjeldne, og knipset et lite lass med bilder. Disse finnes numere på bildesiden. Denne gig'en later til å være den siste der Pål Anders Lauvsnes er med. På grunn av ny jobb offshore, måtte han pensjonere seg fra BattBand. Vemodig å ta farvel med en sånn stødig kar og stødig trommeslager.

20. april 2007
Vi dro noen låter på torsdagsjam'en på "24."

17. Mars 2007:
En gig i Inderøy: 50- årslag. Trivelig jobb med mye god mat og trivelige folk. Vi fant det imidlertid formålstjenlig å hovedsaklig anvende den "mykere" delen av repertoiret av hensyn til den derværende demografiske sammensetning. Pianisten utførte et eksperiment med styring av en softsynth- leslie med utradisjonelle midler under denne spillejobben: Tekst og bilder

10. mars 2007:
Rockfestivalen i Namsos: Konsert på Tinos sammen med Bob Haley og Terje Thorsen og Klabblaget. Artig gig. Flere tilhørere og mer respons enn vi strengt tatt hadde forventet.
Bilder og kommentarer fra rockfestivalen.

29. Desember 2006
Juleblues på Royal Garden i Trondheim. Den grommeste jobben så langt!
Her er bilder og pikante detaljer.
Pianisten var to hakk mer morgengretten dagen derpå enn hva som er vanlig. Her er årsaken til det!

2. Desember 2006
Julebord for ansatte ved Olav Duun Videregående Skole i Namsos. Artig kveld. God mat og bra stemning! Bilder og kommentarer.

21. Oktober 2006
Bygdefest/støttekonsert/jam- kveld på forsamlingshuset Solvoll på Skage. Dr. Batt Band forvillet seg dit som husorkester. Forhåndsomtale i Namdalsavisa (19. oktober).
Stinn brakke, masse bra musikanter og stor stemning. En god gammeldags bygdefest på sitt beste! Her er bildene.

September 2006. Søskenbarn på Bangsund

August 2006. Spillum. Stod for musikken på et 50- års- lag

22. Juni 2006. Jam på Sjøhuset i Namsos. Bilder.

5. Mai 2006. Søskenbarn på Bangsund. Bilder

29. April 2006. Namsos Rockefestival. Konsert fra mobil scene på formiddagen og på samfunnshuset på kvelden. Bilder (inklusive jam'en nedenunder)

27. April 2006. Atter en jam på Sjøhuset i Namsos. Bilder (inklusive rockefestivalen)

2. Februar 2006. Jam på Sjøhuset i Namsos. Første gig. Bilder.